Terug

Energiezuinige woning met een duurzaamheidslening

Jun 12, 2018

Het zijn niet alleen banken, die geld uitlenen. De laatste jaren hebben de Duurzaamheidsleningen van de gemeenten een behoorlijke vlucht genomen. Dit zijn leningen voor energiebesparende maatregelen, waarmee je zelf direct voordeel hebt door verlaging van je energienota. Hierdoor is de lage rente en de maandelijkse aflossing van de lening gemakkelijker op te brengen. In Beuningen moet op dit moment het budget voor de lening worden aangevuld.

Woningen worden steeds meer en beter geïsoleerd, er wordt slim verbouwd, zonnepanelen en –collectoren op de daken gelegd, warmtepompen geplaatst en ook in ons gedrag wordt een duurzame ontwikkeling zichtbaarder. Gemeenten zetten voor behalen van hun energievisie financieringsregelingen in, de Duurzaamheidsleningen. De aanvrager krijgt geen geld, maar de factuur van de energiebesparende maatregel wordt betaald. In verschillende gemeenten in onze regio dreigden deze Duurzaamheidsleningen al heel snel uitgeput te raken, een succes dus. Door het grote aantal aanvragen is het vastgestelde budget even niet toereikend. In de gemeenten Beuningen is men op dit moment bezig om budget aan te vullen. Mensen die willen aanvragen moeten daarom nu even wachten tot de gemeenteraad een besluit heeft genomen. U kunt de Duurzaamheidslening gebruiken voor het isoleren van dak, vloer of gevel tot het plaatsen van zonnepanelen, warmtepomp of een zonnecollector. Op deze manier wordt het mogelijk steeds grotere stappen te nemen op weg naar een energiezuinige woning.

Meer informatie

Loket Duurzaam Wonen Plus in de gemeente Beuningen bevindt zich in het Zolderpark, Mauritsplein 1 in Beuningen en is elke maandag tussen 12.30 en 17.00 uur geopend. U kunt hier zonder afspraak terecht. Kijk voor meer informatie op de website van het Loket Duurzaam Wonen Plus of stuur een e-mail naar info@duurzaamwonenplus.nl.